Kevään ja kesän tapahtumia

26.09.2015 15:42

Paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä päivityksiä useammin, mutta tässäpä siis kuulumisia toukokuusta alkaen.

Toukokuun alussa kävimme Vernerin (Sinikannel Raimat Abadia) kanssa silmätarkastuksessa ja tulokset olivat samat kuin edellisellä kerralla, eli ei merkkejä periytyvistä silmäsairauksista :)

Näyttelyitä toukokuussa oli 16.5. ryhmänäyttely Luulajassa ja 17.5. kaikkien rotujen näyttely Piteåssa. Matkustimme perjantaina 15.5. Veetin ja Venlan kanssa Pelloon, jossa odotti koiranpesu-urakka viikonlopun näyttelyitä varten. Lauantaiaamuna starttasimme näyttelyyn Pellosta ja kehät olivat viimeisenä iltapäivän puolella juuri niinkuin olin toivonutkin. Lauantaina Veeti oli hienosti Valioluokan 1 ja oli lopulta ROP. Venla oli Valioluokan 2 ja myös paras narttu 2 vara-sertillä. Nartut voitti Vernerin  tyttö Kylli  sertillä ja Kyllistä tuli Ruotsin ja Pohjoismaiden valio. Niinpä Vernerin lapset olivat ROP ja VSP launatain näyttelyssä. BIS kehässä emme sijoittuneet vaan olimme 7 parhaan joukossa lopussa. Sunnuntaina jätin Veetin kehästä pois, koska olimme tulossa kesällä uudelleen Ruotsiin ja silloin olisi mahdollisuus metsästää sertejä. Sunnuntaina Venla oli taas Valioluokan 2 ja paras narttu 2 vara-sertillä. 

Tämän jälkeen näyttelytaukoa oli kolme viikkoa. Viikkoa ennen seuraavaa näyttelyä, eli touko-kesäkuun vaihteessa kaaduin pyörällä ja mursin nilkkani. Jalkani leikattiin ja laitettiin kipsiin kuudeksi viikoksi. Juuri ennen tätä olin ilmoittanut tietysti koiria näyttelyyn. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna oli näyttely Keiteleellä. Makustimme koko perheen voimin Kuopioon perjantaina 5.6. Lauantaiaamuna otimme minun äidin mukaan ja pakkasimme koko perheen mukaan ja ajoimme Keiteleelle. Keiteteellä ystäväni, Heidi, lupautui ystävällisesti esittämään Veetin, koska minä en kipsin kanssa voinut sitä tehdä. Veeti voitti valioluokan ja oli lopulta paras uros 2 vara-sertillä. Ei hullumpi tulos ottaen huomioon, että Veeti oli kulkenut koko ikänsä vain minun kanssani kehässä :) 

Seuraava näyttely olikin sitten vasta kesäkuun lopussa. Tuota varten jouduin etsimään myös esittäjän Veetille ja Venlalle, koska en saanut vielä varata jalalleni koko painolla. Lisäksi haimme automattivaihteisen auton lainaan appiukolta, jotta pääsimme näyttelypäikalle. Näyttelyyn oli ilmoitettu vain 4 koiraa ja minulla oli niistä 2, Veeti ja Venla. Eija Pahtakari oli taitavana handlerina ja tulokset olivat sen mukaiset: Veeti ROP serti ja Cacib ja Venla VSP Serti ja Cacib. Venlasta tuli samalla myös Ruotsin muotovalio (SE MVA). Kiitos myös kaikille muille auttajille kuten Sofialle, joka esitti ROP kehässä Venlan :) Seuraavana viikonloppuna oli taas Luulajassa ryhmänäyttely ja Piteåssa kansainvälinen näyttely. Matkustimme taas perjantaina Venlan ja Veetin kanssa Pelloon, josta starttasimme aamulla kohti Luulajaa. Luulajaan olin ilmoittanut vain Venlan ja Venla yllätti iloisesti sateisessä säässä ollen ROP kasvattajansa Irenen esittämänä. Sunnuntaina päätin esittää itse koirat kipsistä huolimatta. Veeti olin paras uros ja sai Cacibin ja Venla oli paras narttu 2 vara-cacibilla. Koska Venla ei saanut vaadittua viimeistä Cacibiaan C.I.B. arvoon Piteåsta niin Venla lähti siitä sitten kasvattajansa mukaan. He lähtivät seuraavalla viikolla Unkariin kansainväliseen näyttelyyn Cacib jahtiin.

Seuraavana viikonloppuna oli sitten tuplasti jännitettävää, Veeti oli 2 päivää Oulun näyttelyissä ja Venla Unkarissa. Lauantaina menimme hyvissä ajoin Äimäraution raviradalle valmistautumaan näyttelyyn. Sade-Maria oli ystävällisesti lupautunut esittämään Veetin molempina päivinä. Lauantaina Veeti oli hienosti paras uros 4. Pian kehän jälkeen sain uutisia Unkarista: Venla oli ollut paras narttu 2 siskonsa Myzanin perässä ja saanut vara-cacibin, joka muuttuu Cacibiksi, koska Myzan on jo kansainvälinen muotovalio. Näin ollen Venlakin sai viimeisen vaadittavan Cacibin ja hänestä tuli C.I.B. :) <3 Sunnuntaina Veeti oli Valioluokan 3 sa:n kera :) Tämän jäkeen pidimme taas kolmen viikon tauon näyttelyistä. 15.7. sain kipsin pois jalasta ja elämä helpottui tämän myötä huomattavasti. Elokuun 1. päivä pyörähdimme Veetin kanssa Iisalmen kansainvälisessä näyttelyssä tuloksena valioiden 4 sa:n kera :)

Tässä välissä Venla olikin aloittanut juoksunsa ja oli astutuksen aika. Lähdimme Venlan kanssa astutusreissulle Uumajaan 21.7. Venlan kasvattajan Irenen luokse ja astutimme Venlan (Magic White Soxz Divine'Delila) Enziolla (Magic White Soxz Big Brother Enzio) Pentuja odotellaan syntyväksi syyskuun 20. päivän tienoolla. <3 20.8. kävimme Venlan kanssa ultrassa katsomassa onko pikkuisia tulossa. Ultrassa näkyin tulloin ainakin 2 - 3 pientä pennunalkua :)

23.8. olikin sitten Rovaniemen ryhmänäyttelyn vuoro. Matkustimme sinne aamusta Veetin kanssa kahdestaan ja olimme todella hyvissä ajoin paikalla. Päivän tuloskin oli päätä huimaava :) Veeti oli ROP sai sertin ja yllätti vielä iloisesti ryhmäkehässä ollen RYP 4. Mahtavin fiiliksin siis kotiin Heidin ja Thelman kanssa, jotka hyppäsivät Rovaniemeltä kyytiin :) Seuraava näyttely oli tuosta 3 viikon päästä Porvoossa ja saimmekin jännittää hieman ajankohtaa, koska Venlan synnytys läheni kovaa vauhtia. Lähdimme lauantaiaamuna Kokkolan kautta kohti Vantaata, jossa olimme lauantain ja sunnuntain välisen yön. Veeti oli pesty jo kotona ja koska ei sotkeesntunut matkalla niin sunnuntaina odotti vain turkin loppusilaus saksilla paikanpäällä. Saavuimme näyttelypaikalle hyvissäajoin ja ehdinkin seurata pitkän tovin kehää ennen kuin oli meidän vuoro. Veeti olikin hienosti parasuros 2 ja sasertin :) Ei huono reissu siis ollenkaan. Kotiin pääsin illalla n. klo 23.15.

© 2014 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode